Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comPronađite raj u Australiji - Whitehaven Plaža

Objavljeno, 12.04.2014.

U uvali pod baldahinom plavog neba sa rijetkim oblacima, proteže se duge bijela plaža od kvarcnog pijeska, koja graniči sa bujnim zelenilom tropskih šuma. U pozadini se uzdižu visoke planine. U unutrašnjosti otoka, proteže se uvala s prekrasnim igrama boja - od bijele, plave, tirkizne do azurnoplave. Zadivljujući krajolik.

Whitehaven Plaža duga je 7 kilometara. Prostire se duž otoka Whitsunday I danas je jedna od najpoznatijih plaža na svijetu sa bijelim pijeskom. Tko je video svojim očima, ne može da vjeruje da se nešto tako lijepo može postojati na zemlji.

Pijesak Whitehavena se sastoji od 98% čistog kvarca koji joj daje snježni ton. Kvarcni pijesak je sitniji od uobičajenog koji se može naći na plažama širom svijeta, što ga čini mnogo mekšim – ali i hladnijim jer ne zadržava toplotu, a samim time i ugodnijim za hodanje i sunčanje tokom vrućih ljetnih dana. Whitsunday arhipelag sastoji se od 74 otoka i prostire se na istočnoj obali Australije.

Cijelo područje je jedno od izuzetno popularnih turističkih mjesta u australijskoj državi Queensland. Ovo zapanjujuće mjesto pamtiti ćete dugi niz godina. Nigdje nećete pronaći bistriju vodu nego što je ovdje, temperaturu vode koja je idealna za kupanje u bilo koje doba te bijeli pijesak s kojim možete učiniti najbolji prirodni piling kože.

Plaža Whitehaven je potpuno izolirana. Možete joj pristupiti sa svojom vlastitom jahtom ili malim turističkim brodom. Upravo radi ne napučenosti i očuvanju prekrasne prirodne ljepote, plaža je dio netaknutog nacionalnog parka. U blizini njega ne možete pronaći objekte, stoga ne možete uživati u kafi ili hrani.. No, vjerujemo da ćete uživati u prekrasnim bojama i fantastičnom rajskom odmoru.Whitehaven Plaža u Australiji - pogledajte video
Korisni linkovi

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »

Kalkulatori

U nekoliko klikova možete dobiti opceniti uvid u svoje tjelesno stanje

Izračunajte idealnu težinu i usporedite je s ciljevima koje ste sami sebi zadali. Svi podaci se izračunavaju na osnovu vaših unešenih podataka.

Podaci su informativnog karaktera »