Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comErich Von Daniken posjetio Bosanske piramide: Ovo je najveći misterij moje karijere

Objavljeno, 01.05.2014.

Nesumnjivo najpoznatiji svjetski istraživač svih vremena, pisac bestselera koji su prodati u tiražu većem od 60 miliona primjeraka, Švicarac Erich Von Daniken, posjetio je Bosansku dolinu piramida 28. aprila 2014.

Njegov domaćin bio je pronalazač piramida u BiH i osnivač Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' dr. Semir Osmanagić. Daniken i Osmanagić su proveli zajedno više od pet sati i obišli Bosansku piramidu Sunca i Podzemni labirint Ravne. Prije dolaska u Visoko, Daniken je napisao Osmanagiću da ga nakon svakog predavanja kojeg održi, uvijek pitaju o bosanskim piramidama. S obzirom da ih nije posjetio nije mogao ništa da kaže o tome otkriću.

Nakon višesatnog obilaska formirao je svoje mišljenje. U izjavi za nekoliko medija, Erich Von Daniken je rekao: 'Vrlo, vrlo sam impresioniran ovim otkrićem. Istražujem svjetske misterije već 50 godina i jako dobro znam šta je prirodno, a šta stvoreno vještačkim putem. Tuneli i zidovi su nesumnjivo vještačkog karaktera. Sekcije Bosanske piramide Sunca koje sam posjetio su prekrivene betonskim blokovima. Ne razumijem vladu Bosne i Hercegovine koja ne daje finansijsku podršku ovom projektu i ne uloži nekoliko desetina miliona dolara u ovo otkriće. Čuo sam dosta skeptika na temu bosanskih piramida. Oni iznose različita mišljenja, ali mišljenja u nauci nemaju nikakvu težinu. Potrebni su naučni argumenti.

Ovdje su činjenice nepobitne. Tuneli postoje, oblik piramide i pravilna orijentacija prema stranama svijeta postoje. Profesor Osmanagić je pionir u svjetskim razmjerama. Ljudi kao on mijenjaju svjetsku historiju. Protiv njega su licemjeri u nauci i oni koji nemaju znanja.

U svojoj karijeri se nisam sreo s misterijom kao što su prahistorijski tuneli ispod bosanskih piramida. Nakon posjete Ericha Von Danikena bosanskim piramidama, niz vodećih svjetskih nezavisnih istraživača dolazi u posjet Visokom. Među njima su i pronalazač megalitnih krugova na tlu Južne Afrike Michael Tellinger, ruski istraživač i graditelj piramida Valery Uvarov, austrijski istraživač prahistorijskih artefakata Klaus Dona, slovenački stručnjak za megalite i energetske linije Marko Pogačnik i drugi. Nekoliko desetina hiljada turista je najavilo svoju posjetu Bosanskoj dolini piramida u 2014.

Press team http://piramidasunca.baBosnian pyramid of the sun - promotivni film o bosanskoj piramidi sunca u Visokom
Korisni linkovi

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »

Kalkulatori

U nekoliko klikova možete dobiti opceniti uvid u svoje tjelesno stanje

Izračunajte idealnu težinu i usporedite je s ciljevima koje ste sami sebi zadali. Svi podaci se izračunavaju na osnovu vaših unešenih podataka.

Podaci su informativnog karaktera »