Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comLas Vegas – upoznajte nove atrakcije

Objavljeno, 09.05.2014.

Ovaj grad iz dana u dan, zahvaljujući novim investicijama postaje sve atraktivniji za turiste. Jedna od najnovijih investicija je najveći panoramski točak na svijetu, visok 167 metara. Panoramski točak je brzo jpostao jedno od najpopularnijih mjesta u Las Vegasu. Točak ima 28 kabina koje mogu da prime po 40 osoba. Opremljen sa 2.000 izvora svjetlosti, panoramski točak je promijenio izgled Las Vegasa.

Grad sa 600 hiljada stanovnika, koji pored panoramskog točka ima svjetske ikone poput pariške Ajfelove kule, venacijanskke kanale i mini New York, "grad kocke" Las Vegas ugosti oko 40 miliona turista godišnje. Točak vam nudi fascinantan pogled na glavnu ulicu u Strip, azurno plavo nebo Nevade i horizont visokih planina u pozadini koji oduzima dah.

Panoramski točak, dio je velikog hotelskog kompleksa sa restoranima, barovima, kazinima i trgovinama koji je podigla Caesars Entertainment korporacija. „Putovanje” točkom traje 30 minuta, a u to su uključene i video i muzička prezentacija u kojima uživate prije nego što vas očaraju fantastični pogledi grada. Sve kabine su opremljene vrhunskom audiovizulenom opremom koje će vaš osječaj užvanja dodatno pojačati. Naravno, ponuda uključuje i uslugu vjenčanja koji taj doživljaj žele upriličiti na ovom mjestu. Prije otvaranja za javnost, urađen je niz testova u kojim je učestvovalo preko 10.000 ljudi. Njegova izgradnja trajala je dvije godine.

Gigantski točak može se vidjeti sa velike udaljenosti i njegovi vlasnici imaju ambiciju da od njega naprave prepoznatljivu atrakcuju po kojoj će ovaj grad biti poznat. Po svojoj visini nalazi se ispre panoramskog točka u Singapuru (165m) i poznatog Londonskog oka (London Eye) koji je visok. 153 metra. Las Vegas je najmnogoljudniji grad u američkoj saveznoj državi Nevadi, sedište je okruga Klark i svetski je poznato odredište za kockanje i šoping, a poznat je i po vrhunskim restoranima.Korisni linkovi

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »

Kalkulatori

U nekoliko klikova možete dobiti opceniti uvid u svoje tjelesno stanje

Izračunajte idealnu težinu i usporedite je s ciljevima koje ste sami sebi zadali. Svi podaci se izračunavaju na osnovu vaših unešenih podataka.

Podaci su informativnog karaktera »