Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comFacebook omogućio turistički boom malog švicarskog sela Obermutten

Objavljeno, 16.05.2014.

Inovativnom Facebook kampanjom, švicarsko selo Obermutten bilježi rekordne turističke posjete. Koliko je važna kreativnost u današnjem pristupu marketingu najbolje se vidi na primjeru malog švicarskog sela Obermuttena.

Selo Obermutten, bilo je jedno od mnogih nepoznatih naselja koje se nalazi u Švicarskoj. Smješteno je na 1.860 metara nadmorske visine. Stare drvene kuće, naslučuju da je vrijeme ovdje odavno zaustavljeno. U selu živi samo 80 stanovnika, a trenuto su zahvaljujući Facebooku postali jako poznati u svijetu.

Kako je moguće da je zaboravljeno selo na društvenim mrežama ima više fanova nego poznati St. Moritz? Idejni tvoristci ove iznenadne popularnosti stanovnici ovog mjesta duguju Facebook stranicu sela Obermutten praćenu videom u kojem načelnik sela obećava kako će profil svakog fana njihove stranice biti isprintan i okačen na oglasnu tablu sela. Za vrlo kratko vrijeme oglasna ploča je prekrivena fanovima. Mediji izvještavaju da se kampanja pojavila u preko 20 zemalja, a stranica ima veliki broj fanova. Kako je oglasna ploča prepuna profili se lijepe po čitavom selu. Tisuće njih su obećali doći u selo, a stotine ih je to već napravilo. Stručnjaci ističu ovaj primjer kao vrhunski vođenu kamanju, odnosa s javnošću putem društvenih mreža.

Kreirajući pozitivnu, korisnički usmjerenu kampanju, ovo mjestašce sada ima više `lajkova` na Facebooku nego najveće svjetske turističke metropole. Obermutten je tako postao najpoznatije selo na Facebooku, možda i u svijetu, što će im uveliko pomoći u razvoju turističkih potencijala. Posjetite Obermutten mejsto gdje vrijeme stoji.Korisni linkovi

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »

Kalkulatori

U nekoliko klikova možete dobiti opceniti uvid u svoje tjelesno stanje

Izračunajte idealnu težinu i usporedite je s ciljevima koje ste sami sebi zadali. Svi podaci se izračunavaju na osnovu vaših unešenih podataka.

Podaci su informativnog karaktera »