Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.com
JU Radimlja Stolac Doživite Stolac, istinski muzej pod vedrim nebom

Objavljeno, 15.04.2015.

Doživite Stolac, istinski muzej pod vedrim nebom, Otputujte u 13.000. godina p. n. e. i vratite se u 21. stoljeće


Francuske Alpe ljeti

Objavljeno, 08.07.2014.

Nakon gužve na talijanskim autocestama, osobito oko Venezie i Milana, došli smo u planinski raj uz granicu Italije i Francuske. Već smo u Italiji sišli s autoceste i vozili kroz prekrasna planinska sela te nam se po ulasku u Francusku otvorio pogled na zelene, šumom prekrivene padine ispresijecane skijaškim stazama na kojima pasu bujne alpske krave.


Madeira - raj na zemlji za ljubitelje plodova mora i planina

Objavljeno, 02.06.2014.

Otočje nastalo je prije više miliona godina kada je vulkanska aktivnost počela da oblikuju otoke, od čije raznolike ljepote zastaje dah. Čak se i bez pretjerivanja može nazvati raj na zemlji.


Čuveni Eiffelov toranj - simbol Pariza

Objavljeno, 29.05.2014.

Toranj je od jedan od najposjećenijih spomenika na svijetu kojeg godišnje posjeti oko sedam miliona turista. Stanovnicima Pariza, ova neobična zgrade u početku se nije sviđala kako zbog svojih dimenzija, tako i zbog oblika.


Strasbourg, grad - simbol francusko-njemačkog pomirenja

Objavljeno, 26.05.2014.

Mjesto europskog pomirenja nakon 2. svjetskog rata. Strasbourg ima svoju Europsku četvrt sa sjedištima najbitnijih stupova Europske Unije, ali ima i Jardin des deux rives, park koji povezuje dvije strane rijeke Rajne, francusku i njemačku, gdje ćete nerijetko sresti i rode, simbol grada i cijele regije.


Nacionalni park Una

Objavljeno, 23.05.2014.

Nacionalni park Una oduševit će vas na prvi pogled, jer jednostavno morate biti totalno hladni da vas ne fascinira ta ljepota šume i malih slapova. Ako se zaputite prema ovom biseru prirode nećete pogriješiti jer ako ste imalo ljubitelj prirode i njezinog života, sigurno će vas oduševiti.


Pamukkale - čudo prirode u Turskoj

Objavljeno, 19.05.2014.

Pamukkale (turski: Palača od pamuka) - atraktivan prirodni kompleks jedinstvenih mineralnih izvora u jugozapadnoj Turskoj, u blizini grada Denizlija.


Facebook omogućio turistički boom malog švicarskog sela Obermutten

Objavljeno, 16.05.2014.

Kako je moguće da je zaboravljeno selo na društvenim mrežama ima više fanova nego poznati St. Moritz? Stručnjaci ističu ovaj primjer kao vrhunski vođenu kampanju odnosa s javnošću putem društvenih mreža. Kreirajući pozitivnu, korisnički usmjerenu atmosferu.


Šetnja kroz Ekvador – Cuenca

Objavljeno, 12.05.2014.

Zemlja u kojoj se nalazi jedan od najznačajnijih rezervata biljnog i životinjskog svijeta na planeti. Posjetioci također mogu uživati u različitim svečanostima, bogatstvu prirode i nakitu od zlata i dragulja.


Las Vegas – upoznajte nove atrakcije

Objavljeno, 09.05.2014.

Jedna od najnovijih investicija u Las Vegasu je najveći panoramski točak na svijetu. Točak vam nudi fascinantan pogled na glavnu ulicu u Strip, azurno plavo nebo Nevade i horizont visokih planina u pozadini koji oduzima dah.


Malta - tri hiljade sunčanih sati godišnje, idelani uslovi za ronjenje i produkciju turističkog filma

Objavljeno, 07.05.2014.

Mnogo sunca, blagi povjetarci, neobično čisto more, gostoljubivi ljudi, znamenitosti, širok spektar vodenih sportova i luksuzna odmarališta je ono Malta uvijek ima za ponuditi turistima.


Pronađite raj u Australiji - Whitehaven Plaža

Objavljeno, 03.05.2014.

Whitehaven Plaža duga je 7 kilometara. Prostire se duž otoka Whitsunday I danas je jedna od najpoznatijih plaža na svijetu sa bijelim pijeskom. Tko je vidio svojim očima, ne može da vjeruje da se nešto tako lijepo može postojati na zemlji.


Erich Von Daniken posjetio Bosanske piramide: Ovo je najveći misterij moje karijere

Objavljeno, 01.05.2014.

Poznati svjetski istraživač, pisac brojnih bestselera, Švicarac Erich Von Daniken, posjetio je Bosansku dolinu piramida 28. aprila 2014. U izjavi za nekoliko medija, Erich Von Daniken je rekao: 'Vrlo, vrlo sam impresioniran ovim otkrićem. Istražujem svjetske misterije već 50 godina i jako dobro znam šta je prirodno, a šta stvoreno vještačkim putem.


Imotski - melem za oči, raj za one koji teže uživanju

Objavljeno, 28.04.2014.

Gradić Imotski jedno od najljepših mjesta u južnoj Dalmaciji, uključujući i Mediteranski dragulj Dubrovnik. Imotski je mjesto nastanka poznate balade Hasanaginica. Čudesno Modro i Crveno jezero, planina Biokovo, Rijeka Vrljika, imotsko polje, sve te prirodne ljepote čine Imotski i Imotsku krajinu posebnim mjestom.Korisni linkovi

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »

Kalkulatori

U nekoliko klikova možete dobiti opceniti uvid u svoje tjelesno stanje

Izračunajte idealnu težinu i usporedite je s ciljevima koje ste sami sebi zadali. Svi podaci se izračunavaju na osnovu vaših unešenih podataka.

Podaci su informativnog karaktera »