Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comAmbasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Tanja Milašinović Martinović pozdravila prisutne povodom otvaranja izložbe fotografija na 33. Salonu kulture Hörbiger

Objavljeno, 13.05.2014.

Ambasadorica Bosne i Hecegovine u Republici Austriji Tanja Milašinović Martinović prisustvovala je 13. maja 2014. godine na 33. Salonu kulture Hörbiger u organizaciji Grada Beča i kamerne glumice Marese Hörbiger posvećenog mladim fotografima iz Bosne i Hercegovine i Austrije, koji su predstavili svoje „Slike ljudi 2014.“ Od bh. umjetnika izlagali su Armin Graca i Haris Begić, a od austrijskih Mafalda Rakoš i Lana Katharina Antonu.

Ambasadorica Milašinović Martinović je otvarajući ovoj događaj naglasila značaj kulture u pogledu prevazilaženja razlika, boljeg razumijevanja i mira među ljudima. Ambasadorica Milašinović Martinović je istakla značajan broj aktivnosti i projekata koji povezuju BiH i Austriju, kao i dva glavna grada Sarajevo i Beč, što doprinosi jačanju međusobnih veza.

Prisutnima su se također obratili kamerna glumica Maresa Hörbiger, predsjedavajući Komisije Parlamenta Grada Beča za kulturu i nauku Ernst Woller i professor Instituta Grafische u Beču dr Peter Bauer. U svom obraćanju g. Woller je rekao da Grad Beč ima vrlo aktivnu kulturnu scenu i kao primjer naveo da se godišnje u Beču proda oko 20 miliona ulaznica za razne kulturne događaje.

Pored koncerata, priredbi i slično, za koje se plaća ulaznica, postoji još čitav niz besplatnih kulturnih događaja, tako da je Beč jedan od vodećih kulturnih centara u svijetu.