Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comU susret Ramazanu - Tribina, izleti i kreativne radionice u Luksemburgu

Objavljeno, 09.06.2014.

Džemat AIC SUD iz Eša (Esch/Alzette) će u narednom periodu organizirati će niz aktivnosti koje će se odvijati u toku predramazanske posjete pomenutom džematu profesorice vjeronauke, kolumniste i umjetnice, Mersade Nuruddine Agović.

U sklopu višednevnevnog programa, kao centralna aktivnost izdvaja se tribina za žene, na temu " Raduj se osvitu zore", koja će se održati u petak, 20. juna, s početkom od 19:30 časova u velikoj sali na Limpertsbergu/Luksemburg. O drugim detaljima vezanim za tribinu pogledati plakatu koju objavljujemo u sklopu ovog priloga.

Slijedi program preostalih predviđenih aktivnosti:

Nedjelja, 22. jun, od 13:00 časova:

Izlet u parku "Gaalgebierg" u gradu Ešu.

Mole se sve učesnice ove aktivnosti da sa sobom ponesu sve ono što je potrebno za izlet (ćebe, hrana, piće,...)

Kratko obraćanje gošće Mersade Nuruddine Agović.

Ponedjeljak, 23. jun, od 14:00 časova:

Predavanje u prostorijama džemata AIC SUD u Ešu.

Tema : Žena, biser Islama

Nakon predavanje, održaće se kratka sesija pitanja i odgovora.

Utorak, 24. jun, od 18:00 do 20:00 časova:

Predavanje u prostorijama džemata AIC SUD u Ešu.

Tema: Islamski identitet

Četvrtak, 26. jun, od 14:30 časova:

Kreativna radionica: Slikanje, izrada nakita.

Pribor i materijal obezbijeđeni od strane organizatora.

Tribina i ostale pomenute kreativno-edukativne aktivnosti predviđene su isključivo za ženski dio populacije. Organizator ovog predivnog programa, tj. požrtvovane aktivistkinje džemata AIC SUD iz Eša, pozivaju svaku bošnjačku hanumu i djevojku u Luksemburgu pa čak šire, a koja je željna znanja, iskazuje osjećaj za kreativnost, ili je pak ljubitelj ugodnog i korisnog druženja, da se odazove na ovaj poziv te uzme učešća u ovom doista izvrsnom programu.

Biografija: Mersade Nuruddine Agović, rođena je u Skoplju. Završila je Fakultet Islamskih nauka u Sarajevu i stekla zvanje profesora Islamske teologije. 2008. godine upisuje master studij na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, a nakon toga trogodišnji doktorski studij. Umijeće pisanja arapske kaligrafije rukopisom "sulus" i "kufi" usavršava kod kaligrafa hafiza Abdullaha ef. Budimlije. Imala je veliki broj izložbi kaligrafskih radova u zemlji i inozemstvu.