Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comPerutnina Ptuj pretrpjela velike štete zbog poplava u BiH

Objavljeno, 21.05.2014.

U entitetu Republika Srpska poplavom su pogođena područja Srpca, gdje je na farmi stradalo dvije trećine uzgojnih goveda, i Trna kod Laktaša, a Federaciji BiH na području Breze, gdje je poplavljena tvornica Grad okusa.

Perutnina Ptuj pretrpjela je velike štete uslijed poplava u Bosni i Hercegovini. Između ostalog stradalo je dvije trećine uzgojnog stada u Srpcu.

Poplavama u BIH pogođena su upravo područja na kojima posluju kompanija Perutnine Ptuj – u tom bh entitetu na području Srpca i Trna kod Laktaša, a Federaciji BiH na području Breze, gdje je poplavljena tvornica Grad okusa.

Dvije kompanije su uspjele evakuirati veći broj niskih farmi, kao i svu hardversku infrastrukturu i računalnu opremu, te dio ostalih vrijednosti. Prodiranje vode nisu mogli zaustaviti u klaonici u Srpcu i nekim drugim objektima.

Najveće su štete na području na kojem uzgajamo matična jata, jer nije bilo moguće spasiti životinje. Utopilo ih se dvije trećine. Ogromne su štete i na farmama i domovima naših kooperanata. Mnogi nisu mogli spasiti brojlere”, opisao je situaciju predsjednik Uprave Perutnine Ptuj Roman Glaser, prenosi slovenski dnevni list Delo. Glavni problem je trenutno kako uspostaviti opskrbne kanale. Oštećene su prometnice i mostovi pa je za opskrbu stanovništva organizirana mreža manjih transportnih sredstava, pojasnio je Glaser.