Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comBukvić pozvao malezijske zvaničnike i investitore na 6. Sarajevo Business Forum

Objavljeno, 02.03.2015.

Najava sarajevskog biznis foruma održana je tokom konferencije „Politički i ekonomski trendovi u Jugoistočnoj Evropi“ u Kuala Lumpuru

Direktor BBI banke Amer Bukvić najavio je jučer u Kuala Lumpuru održavanje 6. Sarajevo Business Foruma (SBF) za 13. i 14. maja ove godine i pozvao vodeće ljude ove države, kao i investitore da posjete BiH i učestvuju u radu ovogodišnjeg SBF-a.

Tom prilikom susreo se i sa Tun Mohamadom Mahathirom, četvrtim premijerom Malezije, gdje je razgovarano o načinima povećanja investicija u BiH. Pozivnice za dolazak na SBF Bukvić je uručio sultanu i premijeru malezijske pokrajne Perak Nazrin Muizzuddin Shah ibni Almarhum Sultan i Dato' Seri Dr Zambry Abdul Kadiru s kojima je održao odvojene sastanke. Poziv za dolazak na SBF upućen je i aktuelnom premijeru Malezije Dato' Sri Haji Mohammad Najib bin Tun Haji Abdul Razaku.

Najava sarajevskog biznis foruma održana je tokom konferencije „Politički i ekonomski trendovi u Jugoistočnoj Evropi“ u Kuala Lumpuru.

Učestvujući u prvom panelu konferencije Bukvić je predstavio ekonomske i prirodne potencijale regiona kao i mogućnosti investiranja.

Agencija Anadolija