info@bhteme.com | Mail: info@bhteme.comZlatna džezva u Beču

Objavljeno, 12.11.2014.

Svi oni koji vole dobru kafu i zanimljivo društvo pozvani su da dođu ispred Museumsquartier-a, u subotu 15. novembra 2014. u periodu od 11 do 15 časova , gde će udruženje “Srebrenica-Wien” organizovati druženje uz pravu “bosansku kavu”.

U zemljama Balkana “ispijanje kafe je simbol za razgovora i druženje”, smatraju iz udruženja “Srebrenica-Wien”, i iz tog razloga organizuju manifestaciju, pod nazivom “Zlatna džezva”. Ideja organizatora je da ova manifestacija posluži kao platforma za razgovor svih ljudi, bez obzira na nacionalnu pripadnost i veru.

U subotu 15. novembra 2014. ispred Museumsquartier-a, kod istoimene metro stanice, u periodu od 11 do 15 časova, biće izložena divovska džezva iz koje će se servirati kafa. Radi se o najvećoj džezvi na svetu koja je pratila i fudbalsku reprezentaciju BiH na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Džinovsku džezvu napravila je firma Vispak i nalazi se u Ginisovoj knjizi rekorda kao najveća na svetu sa zapreminom od 650 litara, približno kao i 8.000 fildžana kafe. Uz Vispakovu kafu "Zlatna džezva" i poslastice, služiće se baklava i hurmašice koje će za ovu priliku napraviti članice iz udruženja Srebrenica-Wien.

Organizator je prvobitno planirao da manifestaciju održi na Stephan Platz-u u samom centru Beča, ali zbog velikog broja najavljenih posetilaca premeštena je na lokaciju Museumsquartier, ispred istoimene metro stanice.

Manifestaciju “Zlatna džezva” otvoriće Natalija Havralenko, ambasadorka za integraciju (ÖIF), a u muzičkom programu učestvovaće i rock grupa “Afera”, koja će ovom prilikom snimati i video spot za jednu od svojim pesama. Posle ispijanja kafe, u 18:00 časova druženje će se nastaviti uz dodatne manifestacije na adresi Kohlgasse 27, u 5. bečkom okrugu.

Program:

  • Predavanje BIH U OKVIRU AUSTROUGARSKE MONARHIJE - Prof. Mehmed Pargan
  • Predavanje VODE GUBERA - Prof. Nurija Delić
  • Predavanje STEĆAK U BIH I SREBRENICI - Senad Šabović
  • Predstavljanje romana LAVABO I SUZE - Rešad Hasanović
  • Predstavljanje zbirke pjesama PUT KA SVJETLOSTI - Sadžida Mujezinović
  • Predstavljanje fotomonografije "Dođi, vidi, pričaj dalje BOSNA I HERCEGOVINA 30 nezaboravnih destinacija" - Dipl. Ing. Amel Salihbašić
  • Izrada narodnih nošnji - Rašida Mujezinović
  • Izložba slika - Fatima Smajlović

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »