info@bhteme.com | Mail: info@bhteme.comBiH ispred Kube, Madagaskara, Turske...

Objavljeno, 20.11.2014.

Portal World of Wonderlust preporučuje našu zemlju

Bosna i Hercegovina jedna je od najživopisnijih zemalja, navodi popularni portal World of Wonderlust, koji je sačinio listu 15 svjetskih destinacija koje treba posjetiti u 2015., a kao prvi izbor navedena je upravo naša zemlja.

Objašnjavajući razloge za takvu preporuku, autorica teksta Bruk Sovard (Brooke Saward) napisala je da slika govori više od hiljadu riječi, priloživši sliku Počitelja i podsjećajući da je već ranije ove godine objavila deset razlog zbog kojih treba doći u BiH. Tada je, između ostalog, navela prelijepe predjele, kvalitetnu hranu, niske cijene, gostoprimstvo, mogućnost bavljenja sportskim aktivnostima...

Također, kao jedan od razloga zašto treba posjetiti BiH tada je potcrtala da na se na taj način potpomažu lokalno stanovništvo i ekonomija zemlje koja je imala burnu prošlost, ali pokušava jačati sektor turizma.

Još jedna značajna pohvala ovih dana došla je i od turističkog internet-pretraživača Trivago, koji je na listu svjetskih destinacija koje treba posjetiti u narednoj godini, a koje nisu preskupe, na prvo mjesto svrstao Mostar.

U svom objašnjenju o 15 destinacija koje bi u 2015. trebale doživjeti bum, autorica je navela da se radi o još neistraženim mjestima, svojevrsnoj alternativi dobro poznatim destinacijama poput Londona, Njujorka ili Pariza.

Kao druga preporuka ovog portala navedena je Irska, a iza nje su čileanska Patagonija, srbijanska prijestonica Beograd, australska Tasmanija, Oman, Filipini, Novi Zeland, Nikaragva, Maroko, pustinja Atakama u Čileu, safari u Južnoj Africi, Turska, Madagaskar i Kuba.

Država mora više investirati u turizam

Turistički radnici obradovani su najnovijom preporukom iz inozemstva koja će, kako kažu, nesumnjivo ponukati veliki broj gostiju da posjeti našu zemlju.

- Ovo je fantastična preporuka, a kada je ta autorica ranije pisala o našoj zemlji, najviše me ganulo da je kao jedan od razloga za posjetu navela da se na taj način pomaže bh. ekonomiji. Krajnje je vrijeme da riješimo i neke naše unutrašnje stvari, da država značajnije počne ulagati u turizam i da stvori ambijent za dolazak stranih investicija - kazala nam je Asja Hadžiefendic-Mešić, portparol Turističkog udruženja u BiH.

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »