info@bhteme.com | Mail: info@bhteme.com11. Susreti Banjalučana

Objavljeno, 16.07.2014.

U okviru 11. susreta Banjalučana pod nazivom "Vezeni most“ po prvi put je upriličeno puštanje cvijeća niz Vrbas s Visećeg mosta u Gornjem Šeheru.

Vijenac i cvijeće su znak sjećanja Banjalučana na sve civilne žrtve rata u BiH s porukom da se "Ne ponovi“.

Dosad su ovaj događaj na obalama Vrbasa Banjalučani organizirali spontano, a predsjednik Upravnog odbora Zajednice udruženja građana Banje Luke i Organizacionog odbora manifestacije Muhamed Kulenović kazao je Agenciji FENA da ovaj simbolični gest uvrstili u program Susreta Banjalučana jer se poruka „Ne ponovilo se“ uklapa u njihove programske ciljeve.

"To je poruka pružene ruke za izgradnju mira, obnavljanje prijateljstva, suživot, toleranciju, uvažavanje različitosti i pomirenje", naglasio je Kulenović.

Bez uspostavljanja povjerenja među ljudima, kazao je, nema ni izgradnje mira.

Vijenac u Vrbas u znak sjećanja na stradale u Srebrenici i svim drugim dijelovima BiH spustio je i Atif Turčihodžić, koji je i začetnik ove manifestacije.

"Ovaj događaj je sada zaživio kroz manifestaciju „Vezeni most“ i nadam se da će postati tradicija", rekao je on.

Jedan od građana koji su danas u Vrbas spustili cvijet u znak sjećanja na sve civilne žrtve rata u BiH je Mesud Mulaomerović, član Saveza Banjalučana u Švedskoj.

"Ovo je poruka da treba što prije da dođe do pomirenja i da zajedno živimo kako smo i živjeli prije ovih nesretnih dana", kazao je Mulaomerović.

Savez Banjalučana u Švedskoj je svih proteklih deset godina podržavao tradicionalne susrete Banjalučana na manifestaciji "Vezeni most", jer, kako kaže, znaju šta znači otići iz svog grada.

Himnom "Oda radosti“ večeras će u Banskom dvoru zvanično biti otvoreni 11. susreti Banjalučana.

FENA

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »