Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comU Turskoj Zmajeve bodrili uz bosanske specijalitete: Nadigrali smo Argentinu

Objavljeno, 16.06.2014.

Građani porijeklom iz Bosne i Hercegovine okupili su se u prostorijama svog udruženja u Kocaeliju i drugim gradovima Turske kako bi pružili podršku izabranicima Safeta Sušića u duelu protiv Argentine u kojem je BiH poražena rezultatom 2:1, javlja Anadolu Agency (AA).

Okupljeni građani su uoči utakmice bili veoma optimistični, a početak susreta čekali su bosanske pite i hurmašice. Gol Vedada Ibiševića u 85. minuti podigao je na noge Bošnjake u Kocaeliju, ali i Istanbulu, Ankari, Izmiri i Adani.

Posljednji sudijski zvižduk donio je tugu ali ne i razočarenje jer su vjerni navijači bh. nacionalnog tima kazali kako nije sramota izgubiti od Argentine, a pritom biti i ravnopravan protivnih svih 90 minuta.

Senad Ibrić Yuksel, bivši fudbaler lokalnog Kocaelispora porijeklom iz BiH kazao je novinaru AA da Argentinci ipak imaju igrače koji u svakom momentu mogu riješiti utakmicu, te da je BiH bila ravnopravan protivnik.

On je istakao da je BiH u svom debiju na Mundijalima uprkos poraz nadigrala Argentinu.

"Da nam je protivnik bio Iran ili Nigerija sigurno bismo pobijedili. Prevagu je donio Lionel Messi, ali je moglo biti i neriješeno", pojasnio je.

Ahmet Utaš, predsjednik Udruženja Bošnkjaka u Kocaeliju je istakao da će organizovano navijanje za Zmajeve biti nastavljene i u narednim susretima BiH, protiv Nigerije i Irana, a onda, kako je kazao, i u narednoj fazi Mundijala.

BiH je sinoć na Maracani u Rio de Janeiro sa 2:1 poražena od Argentine.

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »