Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comProtesno pismo sjevernoameričkih Bošnjaka povodom brutalnog napada na akademika Slavu Kukića

Objavljeno, 29.06.2014.

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike {KBSA} i Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK} oštro osuđuju neljudski i brutalni napad na univerzitetskog profesora i akademika dr. Slavu Kukića. Preživjele žrtve i svjedoci agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad njenim građanima ovaj anticivlizacijski čin sa potpunom političkom pozadinom ocjenjuju kao atak na slobodu misli i zločin protiv razuma koji ditrektno ugrožavaju Ideju Bosne i Bosanski duh, državu Bosnu i Hercegovinu i posebno otvoreno, slobodno, civilno društvo u Bosni i Hercegovini, te ponižava žrtve i svjedoke agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad njenim građanima. Dr. Kukić je dao izjavu da se “normalan narod ne smije ponositi osobama kao što je Dario Kordić, jer su to osuđeni ratni zločinci”, kao ni da oni “koji u ime naroda nastupaju” ne bi trebali učestvovati u dočeku Darija Kordića.

Brutalno napasti intelektualca koji se svojom javnom izjavom suprostavio onima koji podržavaju zločin protiv države u kojoj žive je barbarski čin nedostojan čovjeku i civilizaciji, čin s onu stranu razuma i slobode misli. Napad na akademika dr. Kukića pokazuje da u bosanskohercegovačkom društvu još egzistiraju ekstremno nacionalističke, fašističke snage kojima je cilj podjeliti državu Bosnu i Hercegovinu i uništiti bošnjački narod.

U ime žrtava i svjedoka agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida protiv njenih građana, u ime istine i pravde, u ime razuma i slobde misli, sjevernoamerički Bošnjaci poručuju da se ljudski glas razuma neće ugušiti ovim sramnim i kukavičkim činom.

KBSA i IGK nastavljau borbu za državni i društveni sistem u Bosni i Hercegovini u kojima je čovjek – građanin vrijednost, u kojima neće biti genocidom produkovanih entiteta, u kojima se neće slaviti zločini i zločinci. Istovremeno pozivamo državne organe Bosne i Hercegovine da upotrebom svih raspoloživih metoda zaštite akademika Kukić i njegovu porodicu, te da se izvršioci ovog kukavičkog napada i njihovi naredbodavci adekvatno sankcioniraju.

Profesor Emir Ramić

Direktor Instituta za istraživanje genocida, Kanada

Magistar Hamdija Čustović

Predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »