info@bhteme.com | Mail: info@bhteme.comU St. Louisu svečano otvorena replika sarajevskog Sebilja

Objavljeno, 02.09.2014.

Bh. dijaspora okupila se danas u američkom naselju Bevo Mill u gradu St. Louisu kako bi prisustvovala svečanom otvaranju replike sarajevskog sebilja.

Sebilj je izgrađen u srcu bh. zajednice u St. Louisu, na raskršću Gravois Ave. i Morgan Forda.

Njegovo svečano otvaranje održano je jučer u sklopu 10. po redu Bosanskog Bevo Festivala, koji organizuje Ujedinjena bh. zajednica i Privredna komora St. Louis, uz bogat kulturno-umjetnički program, te predstavljanje državnih zvaničnika BiH, kao i predstavnika lokalnih gradskih vlasti.

U sklopu Bosanskog festivala, dan ranije su održane i sportske manifestacije i dodjele UBA CUP pehara uz muziku, ples, ringišpil, te mnogobrojne štandove hrane i pića i predstavljanje bh. kompanija.

"Sebilj je gradu St. Louisu zvanično poklonjen na njegov 250. rođendan!", napisali su članovi organizacije St. Louis Bosnian na svojoj Facebook stranici.

Uprava St. Louisa je zemljište na kojem je postavljena replika sarajevskog sebilja dala bh. zajednici u zakup, a u narednih stotinu godina cijena zakupa iznosit će jedan dolar godišnje. Gradnja sebilja je počela krajem septembra prošle godine kad je položen kamen temeljac, a nakon toga su uslijedile donatorske akcije bh. dijaspore kako bi se gradnja sebilja uspješno dovršila. Arhitekt projekta je Adnan Omeragić.

Sadik Kukić, predsjednik Bosanske privredne komore u St. Louisu, istakao je kako sebilj predstavlja spomenik egzistenciji bh. građana u Americi, kao i podsjetnik budućim generacijama na uspješnu integraciju.

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »