info@bhteme.com | Mail: info@bhteme.comU Melburnu održana manifestacija Savski cvijet 2014.

Objavljeno, 30.05.2014.

U petak 30.maja 2014. godine u organizaciji ABH Kluba Brčko Melburn održana je po sedmi puta kulturno-zabavnu manifestaciju „Savski cvijet 2014”.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Kluba Nihad Jašarević, koji je nakon pozdrava prisutnim, zamolio da odamo poštu umrlim Brčacima u proteklom periodu. U kratkom obraćanju on je posebno istako sljedeće: „Prošla je godina dana od Savskog cvijeta 2013., prošlo je 14. godina od osnivanja ABH Kluba Brčko Melburn, a mi i dalje opstajemo i radimo. Radujemo se svakom petku naveče da dođemo u naš Klub na adresi 40.Grattan st Prahran gdje uz roštilj , kahvu, piće, karte , razgovor i dogovor o budućem radu provodimo za nas najljepše noći u Melburnu.

Zabava „Savski cvijet“ nije samo podsjećanje na leptirice i cvjetanje Save, to je podsjećanje na naš grad Brčko, kog uistinu neizmjerno volimo, i uvijek će nam biti u srcu i duši. To je odsjećanje na naše komšije, prijatelje, radne kolege i ine Brčake i Brčanke, kojih više nema ili su razbacani širom planete Zemlje”. On je posebno istakao: „ Nažalost , ovogodišnji Savski cvijet održavamo u sjenci koja je zadesila naš grad i naše sugrađane, a to je katastrofalna poplava. Veliki dio našeg grada bio je pod vodom, na svu sreću bez ljudskih žrtava. Iskreno saosjećamo sa familijama koje su izgubile svoje najdraže u poplavama u BiH, kao i sa onim kojim su doživjeli veliku materijalnu štetu i duhovnu tragediju za izgubljenim.

Klub je odmah oragnizovao prikupljanje donacija za naše sugrađane u Brčkom koji su poplavama imali materijalnu štetu. Veliki broj nas se odazvao i donirao u svojim mogućnostima, a one koji to nisu radili molim da to urade i pokažu da im je Brčko u srcu i duši“.

U toku zabava dodijeljene su godišnje nagrade Kluba za 2014. godinu. Savski ribar je drugi puta Kemal Bašić, Savska leptirica je Nada Tkalec i Savski leptir Ramiz Muminović.

U toku noći uplaćeno je više donacija za poplave u Brčkom, a ukupno uplaćena suma od oko $3,500.00, zajedno sa ostvarenim prihodom od zabave biće uplaćene za nastradale od poplava u Brčko Distrikt.

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »