Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comSanacija Prve osnovne škole u Maglaju zahvaljujući donacijama iz Australije (VIDEO)

Objavljeno, 07.08.2014.

Zahvaljujući sredstvima koja su prikupili članovi Unije bosanskohercegovačkih organizaciju u Australiji, udruženje "Obrazovanje gradi BiH" realizira projekt sanacije sportske dvorane u Prvoj osnovnoj školi u Maglaju. Projekt je vrijedan 40.000 maraka a cilj je osigurati uvjete za početak nove školske godine za oko 850 osnovaca.

Australska unija bh. asocijacija preko udruženja Obrazovanje gradi BiH je finansirala popravku škole u Maglaju. U utorak 5 avgusta, sekretar AUBHA Safet Alispahić je zajedno sa generalom Jovanom Divjakom, izvršnim direktorom Udruženja, posjetio Maglaj da se uvjeri o napretku radova.

Oko 40,000 maraka prukupljenih u Australiji će biti uloženo za popravku sportske sale i svlačionica u Prvoj osnovnoj školi Maglaj koja je oštećena u majskim poplavama.

Osim gradske sportske dvorane, sala u ovoj skoli je jedini takav objekat u Maglaju, tako da je koriste i mnogi sportski klubovi za svoje aktivnosti.

Šteta na objektu je puno veća od prikupljenog novca, ali s obzirom na važnost, direktor Admir Gračić se nada da ce škola biti spremna za nastavu do početka školske godine.

Sličan stav ima i General Divjak koji je, kako prenosi www.maglaj.net, izjavio: “Mi zato i jesmo tu da pokušamo da se u što kraćem vremenu sanira ovaj objekat i da ga djeca i sportisti mogu ponovno koristiti. Zahvaljujući i našem ugledu, organizacija iz Australije nam se javila i iskazala spremnost da donira sredstva za jedan projekat obnove. Sretan sam što će to biti Maglaj i ova sportska sala”.

federalna.ba/Videoprilog Gordane Ristović-MuslijaAUBHA Australska Unija BH Asocijacija pomaže Maglaju

TV1 izvjestila je o pomoći Merhameta Australije koju su uručuli Esad Alagić i Senad Voloder iz Australije
Korisni linkovi

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »

Kalkulatori

U nekoliko klikova možete dobiti opceniti uvid u svoje tjelesno stanje

Izračunajte idealnu težinu i usporedite je s ciljevima koje ste sami sebi zadali. Svi podaci se izračunavaju na osnovu vaših unešenih podataka.

Podaci su informativnog karaktera »