Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comRukometni Zmajevi savladali reprezentaticu Islanda

Objavljeno, 07.06.2014.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Island u prvom susretu

baraža za Svjetsko prvenstvo. Bila je to jedna od najvećih pobjeda naših Zmajeva u posljednjih nekoliko godina jer s druge strane je bio jedan od najboljih svjetskih timova. ''Ovo je pobjeda za navijače, samo za njih''

Konačan rezultat u dobroj i neizvjesnoj utakmici bio je 33:32 . Nije to velika prednost za naš tim, ali svaka pobjeda u ovakvim okolnostima i protiv ovako respektabilnog protivnika je značajna.

Islandski kontranapadi

Dobro je naš nacionalni tim otvorio utakmicu. Prostora za neku konkretnu rezultatsku prednost nije bilo, ali protiv moćne selekcije Islanda, uspjeh i držati egal. Zmajevi su u prvom dijelu s respektabilnim protivnikom igrali ''gol za gol'' najviše vremena premda su u jednom trenutku vodili s ozbiljnih tri razlike (11:8).

No, gosti su uglavnom sjajno organiziranim kontranapadima našu prednost stizali brzo. Serijom od 4:0 vratili su vodstvo (12:11) i čuvali ga do kraja prvog poluvremena da bi se na veliki odmor otišlo kod rezultata 14:17.

Uvodni period igre pokazao je da se Islanđanima može igrati, ali za njihove postavku nakon naših grešaka u napadu, rješenje jednostavno ne postoji. Barem polovinu golova zabili su iz munjevitih kontranapada i na odmor otišli sa zasluženom prednošću.

U nastavku se, barem na početku, nije promijenilo mnogo toga u odnosu snaga na terenu. I dalje su gosti igrali svoju brzu igru, a naši su strpljivo čuvali malen zaostatak i čekali svoju priliku.

Dočekali su je deset minuta prije kraja meča. Tri gola minusa su nadoknadili i poveli s dva razlike. Briljirali su sjajni Nikola Prce i Ivan Karačić, a šokiranim Islanđanima nije polazilo ništa za rukom.

Preokret i pobjeda

Uz podršku s tribina, Zmajevi su prednost čuvali, igrali su vatrenu odbranu i na kraju sasvim zasluženo stigli do velike pobjede i kakve-takve zalihe za ravanš na Islandu. Prvo ime dvoboja bio je Nikola Prce s jedanaest golova iz jednakog broja pokušaja. Odlična utakmica našeg najboljeg rukometnog tima i nada da konačno možemo vidjeti jedno veliko takmičenje.

Radiosarajevo.ba

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »