info@bhteme.com | Mail: info@bhteme.comPoplave ponovo poharale regiju: Prva žrtva u Srbiji, alarmantno stanje u BiH

Objavljeno, 06.08.2014.

Vodene bujice uzrokovane obilnim kišnim padavinama pričinile su veliku materijalnu štetu u više gradova u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, a prva žrtva zabilježena je na području Loznice, nedaleko od granice BiH i Srbije, javljaju reporteri Anadolije.

Pored BiH, olujnim i jakim vjetrom te obilnim padavinama, najviše su zahvaćeni centralni i zapadni dijelovi Srbije gdje su nove poplave već odnijele jedan ljudski život. Policijski izvori danas su saopćili kako se u Banji Koviljači, nedaleko od Loznice gdje se u podrumu porodične kuće utopio Miloš Đurić.

Brojna srbijanska mjesta su poplavljena, a na teritoriji grada Loznice proglašena je vanredna situacija odbrana od poplava.

BiH se nakon majskih nepogoda ponovo suočila sa katastrofalnim poplavama koje su, prema posljednjim podacima, pričinile nove materijalne štete.

Poplavama i klizištima je ponovo najteže pogođen Tuzlanski kanton, a prema posljednjim informacijama, pogođene su gotovo sve lokalne zajednice. Najteže je u Gračanici gdje je voda preplavile sve ulice i onemogućila prilaz spasilačkim ekipama. Iz općinskoj službi civilne zaštite u Živinicama, ekipe su u pripravnosti budući da vodostaj rijeke Spreče stalno raste.

Širom BiH saobraća se otežano zbog učestalih odrona, a tokom dana bilježe se brojna nova klizišta kako na magistralnim tako i na regionalnim putevima. Neka mjesta su zbog odrona i klizišta odsječena od ostatka zemlje.

Brojna domaćinstva poplavljena su u Srebreniku gdje su ekipe evakuisale stanovnike iz naselja Bare.

Usljed obilnih padavina koje su jučer i danas zahvatile područje Brčkog, nabujale su rijeke, a neke su se i u pojedinim dijelovima toka izlile iz korita. U selu Rašljani, rijeka je odnijela i put, a ništa bolja situacija nije u Gornjem Rahiću, Palanci, Brci, gdje je poplavljeno i lokalno mezarje.

U Lukavcu su poplavljena brojna domaćinstva, a bespomoćni mještani spašavaju preostale stvari i stoku.

Danas je proglašeno vanredno stanje na području grada Banja Luke, pod vodom su mnoga naselja, a pričinjena je ogromna materijalna šteta na privatnim i poslovnim objektima. Banjalučki Klinički centar također je poplavljen i oštećen. Alarmantno je i u banjalučkom naselju Potok gdje su mještani u srahu od klizišta koje prijeti da sravni kuće. Stotine hektara poljoprivrednog zemljišta poplavljene su i u Gradačcu.

U Karlovcu, gradu na jugoistoku Hrvatske jučer su zabilježene obilne padavine koje su pričinile materijalnu štetu na više desetina objekata.

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »