Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comBošnjačka kulturna zajednica u Belgiji poslala pomoć poplavljenima u BiH

Objavljeno, 19.06.2014.

Belgija – Poslije strašnih nedaća koje su zadesile Bosnu, Bošnjaci u Kraljevini Belgiji zajedno sa njihovim kolegama i prijateljima su se masovno odazvali jecaju domovine. Prikupljena je i još uvijek se prikuplja značajna količina humanitarne pomoći…

Bošnjačka kulturna zajednica u Belgiji se nesebićno stavila na raspolaganju u svim akcijama za prikupljanje humanitarne pomoći stradalima u Bosni. Svojim učešćem u kolaboraciji sa « Fc Bosna Bxl » i uz pomoć dobrih ljudi iz Lijeza otpremljen je iz Brisela šleper pomoći u srce Posavine gdje je nevrijeme učinilo na stotine beskućnika.

U pripremi je i drugi transport koji će ubrzo ponovo krenuti put Bosne. U belgijskom gradu Eupenu sakupljena je značajna humanitarna pomoć u vrijednosti od 35 000 € i gotovinskih 5540 €, toj akciji su se odazvali Bošnjaci Bosne, Sandžaka, Kosova kao i njihovi prijatelji svih nacija. Dugogodišnja ozbiljnost i marljiv rad u transportnim špedicijama uposlenih Bošnjaka u Begiji dala je svoje rezultate, tako da transportne spedicije Vincent Logistics i Transport Roger Heinen su pružili na raspolaganje transportna vozila a također su učestvovali u prikupljanju pomoći i donacijama.

Udruženje Eupen Zabava je organiziralo humanitarni koncert čiji je cjelokupan prihod doniran ovoj humanitarnoj akciji.

Bošnjačka kulturna zajednica Belgije u saradnji sa Kordinatorima kriznog štaba iz Eupena, Ambasadom BiH u Briselu, MIP-om Bosne i Hercegovine, Hrvatskim autocestama kao i Omladinskim kulturnim centrom Gradačac, (organizacijom koja je prihvatila humanitarnu pomoć) je na profesionalan način koordinirala uspješnu operaciju podjele pomoći u najugroženijim mjestima Željeznom Polju i okolini.

Turska organizacija Tourmania iz Heusdena, koja se pokazala kao iskreni prijatelj Bosne i prije katastrofalnih poplava, gajeći posebne simpatije prema nezbrinutoj djeci i ratnim siročadima, u saradnji Bkz Belgije i ovog puta su aktivirali svoje zajedničke snage u organiziranju donatorskog ručka i prikupljanja već šest paleta humanitarne pomoći.

Bošnjaci u Belgiji će pomno pratiti situaciju u ugroženim podrućjima Bosne i Hercegovine i nastaviti zajedno sa svojim saradnicima i ljudima dobre volje u prikupljanju pomoći. Smisao života se ogleda u činjenju dobrih djela i pomaganju drugima, posebno onima kojima je pomoć potrebna, Pomoć se ne ogleda u količini , nego u trenutku potrebe…

Autor: Nedžad Ćeman

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »