Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comObilježavanje 20 godina rada BH Centra i skupljanje pomoći za BiH u Zapadnoj Australiji

Objavljeno, 31.05.2014.

Agim Dobruna

O aktivnostima bh. zajednice u Zapadnoj Australiji gospodin Safet Mangić, sekretar Australsko bosanskohercegovačkog kulturno rekreacionog Centra Perth, pripremio je zanimljiv video izvještaj.

U priloženom linku vidi se dio atmosfere sa proslave 20. godišnjice postojanja BH Centra u Perthu održane 31. maja 2014. godine

(link https://www.youtube.com/watch?v=1XftqCb25k4)

Zabavi je prisustvovalo oko 500 gostiju, uključujući i djecu. Kako je predsjednik zajednice g Muhamed Merdjanić najavio, okupljanje je organizovano da se obilježi prvih dvadeset godina postojanja bh. zajednice u Perthu i da se oda priznanje onima koji su radili na renovaciji BH Centra u 2013. i 2014. godini. BH Centar je obezbijedio da sva hrana i piće na zabavi bude apsolutno besplatno za sve goste te večeri.

Takodje, na zabavi su se prikupljale donacije za žrtve katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini, i BH Centar je do ponedjeljaka 2. juna 2014. godine skupio ukupno $13,405. Ovom prilikom podsjećamo da je prošle godine BH Centar poslao pomoć za bolnicu u Bihaću nastradalu od požara u iznosu od $6,350.

Poseban gost na zabavi je bio g. Luke Simpkins MP (Federal Member for Cowan), osvjedočeni prijatelj bh. zajednice, koji je takodje priložio donaciju za poplavljena područja u BiH.

Noć je protekla u prijatnoj atmosferi, svi gosti su se lijepo zabavljali i s ponosom isticali ljepotu Centra, svakako jednog od najvrijednijih objekata koje posjeduje bh. dijaspora u Australiji.

Od ostalih aktivnosti bi izdvojili uspješnu sezonu našeg nogometnog kluba BB United koji se nakon 6. kola nalazi na visokom četvrtom mjestu Premijer lige Zapadne Australije.

Safet Mangić

2. juni 2014.g.

Perth, Western Australia

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »