info@bhteme.com | Mail: info@bhteme.comAPEL RODITELJIMA U HEILBRONNU I NECKARSULMU, UPIŠITE I VI SVOJU DJECU U BOSANSKU DOPUNSKU ŠKOLU

Objavljeno, 15.10.2014.

Savez bosanskih dopunskih škola u Njemačkoj

NASTAVA UPRAVO POČINJE

AKO NESTANE MOJ JEZIK, NESTAĆE I MOJ NAROD, izreka je koja se kroz istoriju pokazala tačnom.

Nažalost. Svijet je pun nepravde, nemojte i vi biti dio nje! Nemojte biti nepravedni prema svojim najmilijima – djeci i osiromašiti ih za dio njihovog identiteta. Nemojte dozvoliti da vam djeca ne znaju vaš jezik i osnovne postulate o vašoj domovini – UPIŠITE I VI SVOJU DJECU U BOSANSKU DOPUNSKU ŠKOLU.

Dopunska nastava na bosanskom jeziku u JOHANNES-HÄUSSLER SCHULE U NECKARSULMU počinje DANAS (10.10.2014), u 14 sati i 45 minuta. Sve vas koji ste iz Hajlbrona, Neckarsulma i okoline pozivamo da upišete svoju djecu u bosansku dopunsku školu. Sve informacije mogu se dobiti putem telefona, broj:

017672941605, kod nastavnice Amre KADRIĆ.

ZAŠTO IĆI U BOSANSKU DOPUNSKU ŠKOLU?

Zato jer je veoma važno da se u krugu svoje porodice sporazumijevate sa svojom djecom na svom, maternjem jeziku. Tako im najlakše možete iskazati svu svoju roditeljsku ljubav i toplinu, dati im potrebne upute za život i utjehu, kada je potrebna.

Zato jer je za svakog čovjeka važno da zadrži svoju porodicu, svoj jezik, običaje i kulturu po kojima je jedinstven i vrijedan poštovanja drugih. “Čovjek bez sopstvenog identiteta ne dobija uvaženo mjesto u sredini u koju se nastoji integrisati.”, mišljenje je psihologa, pa se mnogi pitaju: “Ko je prevario roditelje pa oni sa svojom djecom ne pričaju maternjim jezikom?”

Zato jer poznavanje maternjeg jezika i kulture pomaže djeci da se lakše uključe u život zemlje u kojoj žive. Poznavajući i cijeneći svoju kulturu, uspješno će prihvatati kulture drugih naroda.

Zato jer obogaćujete vaše dijete, koje istovremeno uči služiti se sa dva jezika, što povećava njihov intelektualni razvoj i otvara veće mogućnosti u budućnosti. Dvojezičnost je dar djeci, a ne kazna.

I što je najvažnije: Jer smo i mi i naša djeca TO ŠTO JESMO i uvijek ćemo to biti, ma u kojoj državi živjeli.

Imajte na umu mudru izreku njemačkog psihologa:

“Kada vlastito postane strano, gubi se čovječnost“

Savez bosanskih dopunskih škola u Njemačkoj (Dachverband bosnischer Schulen in Deutschland e.V.)

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »