Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comProizvođači u Turskoj pokrenuli kampanju "100 kamiona namještaja za BiH“

Objavljeno, 22.05.2014.

Udruženje turskih proizvođača namještaja (MOSDER) pokrenulo je kampanju „100 kamiona namještaja" za poplavama ugrožena područja u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik MOSDER-a i predsjednik Unije izvoznika šumskih proizvoda Ahmet Gulec je u izjavi za AA naglasio da se saradnja Turske i BiH na bazi jakih historijskih veza i na ovaj način u teškim trenucima nastavlja.

Istakavši da svi narodi u BiH i ostatku Balkana u teškim trenucima žele vidjeti Tursku uz sebe, Gulec je kazao da je ponos vidjeti tursku vladu kako i materijalno i na druge načine pomaže ugroženim ljudima u cijelom svijetu.

Gulec je kazao da je MOSDER u saradnji sa Turskim polumjesecom pokrenuo kampanju prikupljanja pomoći za BiH i pozvao sve da se uključe u istu.

"- Znamo da je našoj braću ugroženoj poplavama u BiH neophodna pomoć i u vidu namještaja. Zato smo sa Turskim polumjesecom pokrenuli kampanju '100 šlepera namještaja'. Očekujemo podršku svih proizvođača namještaja. Neophodno je da ta pomoć što prije krene ka BiH. Moramo raditi brzo", kazao je Gulec.

Gulec tvrdi da se jake države i veliki narodi očituju u teškim vremenima, te dodaje da je Turska i njen narod bio uvijek i u svim dijelovima svijeta uz ugrožene ljude.

"- Svi sektori su uključeni u akcije pomoći BiH. Turski polumjesec veoma dobro radi svoj posao. Uvjereni smo da će i drugi sektori uraditi sve da se Bosni pošalje sva neophodna pomoć", zaključio je Gulec.

Grad Bursa u Turskoj pokrenuo je akciju pomoći za poplavama pogođene gradove u BiH.

Ugroženim stanovnicima u BiH poslan je konvoj sa namještajem koji se sastoji od ležaja, kreveta i deka.

U akciji pomoći za BiH prikupljeno je 160 ležaja, 100 kreveta i hiljadu deka.

Gradonačelnik Altepe je, prije polaska nekoliko kamiona za BiH, izjavio kako je cijela Turska potresena katastrofom koja je pogodila BiH.

“- Turska u ova teška vremena suosjeća sa Bosnom I ovdje u Bursi pokrenuli smo akciju pomoći”.

Grad Bursa će poslati pomoć u Olovo, Doboj, Sanski Most, Maglaj, Zenicu, Tuzlu, Brčko i Šamac.

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »