info@bhteme.com | Mail: info@bhteme.comTomislavgrad - Izabrana najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Hrvatske 2015.

Objavljeno, 28.06.2015.

Titulu najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske odnijela je Nikoleta Mariana Vlasić iz Rumunjske

Od 31 djevojke iz 21 države, prema izboru stručnog žirija, laskavu titulu najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske odnijela je Nikoleta Mariana Vlasić iz Rumunjske,

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“, u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika, organizirala je sinoć u Tomislavgradu drugu po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Projekt je održan pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad.

Od 31 djevojke iz 21 države, prema izboru stručnog žirija, laskavu titulu najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske odnijela je Nikoleta Mariana Vlasić iz Rumunjske,a priznanje, uz repliku ogrlice iz okolice Čapljine i repliku naušnica iz Mandina sela, uručio joj je član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Za prvu pratilju izabrana je Franka Ivković iz Švicarske, a priznanje u obliku replike tradicijskog nakita iz Sasine u okolici Sanskog Mosta uručila joj je prva zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto.

Po izboru žirija, za drugu pratilju proglašena je Klaudija Baturić iz Novog Zelanda, a priznanje sa replikom tradicijskog nakita narukvice i naušnice iz Hercegovine uručila joj je predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH Darija Krstičević.

Prema internetskom glasovanju, za miss fotogeničnosti izabrana je Mirjana Jakšić iz Mađarske, a nagradu sa replikom naušnica iz okolice Livna uručio joj je načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Vukadin.

Žiri su činili: Anica Kovač, Željana Zovko, Martina Budek, Jozo Pavković, Nevenko Herceg i Petar Galić. Titulu najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske odnijela je Nikoleta Mariana Vlasić iz Rumunjske

Idejni začetnik i autor ovog projekta Zvonko Martić kazao je u izjavi za novinare da je cilj ovoga programa povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture te upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

U prigodnom programu nastupila je klapa "Delminium" iz Tomislavgrada te pučki pjevači iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine.

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »