info@bhteme.com | Mail: info@bhteme.comNaim Logić se 7. januara popeo na Mount Vinson, najviši vrh Antarktika

Objavljeno, 14.01.2014.

Naim Logic bosanskohercegovački alpinist

Naim Logić se 7. januara popeo na Mount Vinson, najviši vrh Antarktika i time kao prvi državljanin BiH kompletirao uspone na sve najviše vrhove svih sedam kontinenata, što je u svijetu poznato kao projekt "Seven summmits“!

Naim’s Seven Summits List:

Logić je osvojio vrhove Everesta (Nepal – 8850 m) Aconcague (Argentina – 6962 m), Denalija (Aljaska – 6194 m), Kilimanjara (Afrika – 5896 m), Elbrusa (Rusija – 5642 m), Carstensz Pyramida (Indonesija – Nova Gvineja – 4884 m) i Mt. Vinsona, (Antartika-4897 m).

Ovaj posljednji uspjeh je značajan iskorak u kvaliteti bosanskohercegovačkog alpinizma i visokogorstva. Logićevim usponom i BiH se svrstala u red zemalja koje u svojim planinarskim savezima imaju osvojenih svih sedam najviših vrhova.

Podsjećamo da su se do sada tri državljanina BiH uspješno popela na Mount Everest (8848 m nv), najviši vrh svijeta, a to su Naim Logić, Petar Pećanac i Fikret Karačić.

Bosanskohercegovački alpinisti su također širili zastavu na niz vrhova širom svijeta, od kojih su najznačajniji Manaslu (8156 m), Ngozumpa Kang (7916 m), Akonkagva (6962 m nv), a popenjali su i teške stijene u evropskim Alpima: Grandess Jorasssess, Petit Dru i Matterhorn.

Logić je rođen u Sarajevu, gdje je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu, a tu je i radio. Zbog rata u BiH je otišao u Phoenix u Arizoni, gdje je doktorirao na Arizona State Universityju, a potom se i zaposlio. Trenutno radi u elektroprivredi Arizone. Aktivan je u mnogim stručnim udruženjima. Za svoj predani rad dobitnik je mnogih nagrada i priznanja. Logić živi u Phoenixu sa suprugom Mirjanom i kćerkom Miom.

U svoje slobodno vrijeme Naim se aktivno bavi planinarstvom i ima gotovo 40 godina alpinističkog i visokogorskog iskustva.

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »