info@bhteme.com | Mail: info@bhteme.comDr. Mustafa Cerić: Napravit ću Maršalov plan za izlazak Bosne i Hercegovine iz krize

Objavljeno, 29.05.2014.

Dr. Mustafa Cerić, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa danas je na konferenciji za novinare objavio da će se kao nezavisni kandidat prijaviti za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećim Općim izborima u oktobru, piše novinska agencija Patria (NAP).

Kako je kazao odlučio se na ovaj korak zato što osjećam da na predstojećim oktobarskim izborima imamo posljednju šansu da mijenjamo na bolje naše teško stanje u državi i društvu.

- Na ovo su me ohrabrili prijatelji sa istoka i zapada. Napravti ću Maršalov plan za izlazak BiH iz krize. Gradit ću i srednji put i pozivam i desnicu i ljevicu da mi se pridruže – kazao je Cerić.

Kako je navedeno spremna je sva dokumentacija i potpisi neophodni za prijavu kandidature. Dr. Cerić je inače jedan od osnivača Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti i bivši je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Diplomirao je na Univerzitetu al-Azhar u Kairu 1978. godine.

U Čikagu je završio postdiplomske studije iz islamske teologije na Odsjeku za bliskoistočne jezike i civilizacije gdje je i doktorirao pred poznatim muslimanskim učenjakom Fazlur Rahmanom s tezom: A study of the Theology of Abu Mansur al-Maturidi (Studija o teološkom učenju Ebu Mensura el-Maturidije) 1986. godine. Uporedo s imamskim poslom predavao je na Američkom koledžu u Čikagu.

Govori arapski i engelski jezik.

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »