info@bhteme.com | Mail: info@bhteme.comNAJAVA - XII. Svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u malom fudbalu/nogometu/futsalu

Objavljeno, 25.03.2015.

NAJAVA - XII. Svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u malom fudbalu/nogometu/futsalu

Aktuelni šampioni – Slovenija

U Danskom gradu Hobro od 5 -7. juna 2015. bit će ordržano XII svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u futsalu. Organizator mundijala bh. iseljenika je Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine, a domaćin takmičenja je Savez bosanskohercegovačkih udruženja u Danskoj – SBHUD.

Nakon Linca u Austriji, trostrukog organizatora ovog eminentnog takmičenja, zatim Antverpena u Belgiji, Minhena u Njemačkoj, Birminghama u Velikoj Britaniji, Luksemburga, Velike Kladuše, Bielle u Italiji, Västerås u Švedskoj te Ljubljane u Sloveniji, čast da bude domaćin 12. šampionata pripala je našim zemljacima u Danskoj.

Edin Hajder, predsjednik Saveza bh udruženja u Danskoj i član G.O. SSDBIH, kaže: „Veliko nam je zadovoljstvo biti domaćin ovog prestižnog takmičenja, potrudit ćemo se da ga odradimo što bolje možemo, a u tome će nam pomoći članovi naših lokalnih udruženja i pojedinaci iz naše zajednice koji su obećali pomoć. Pored toga, ovih dana obavit ćemo razgovor i sa lokalnom Mariagerfjord općinom koja je obećala da će biti jedan od pokrovitelja šampionata. Također, već imamo potvrdu da će šampionat suditi djelioci pravde sa licencom DBU (Fudbalski savez Danske). Uz to, očekujemo i pomoć nekih sponzora, tako da bi na taj način lakše organizovali takmičenje. Inače, kompletan program će se odvijati u veoma uslovnoj dvorani “Hobro Idraetscenter” koja ima dvije sale za održavanje turnira, treću dvoranu za organizovanje svečane podjele medalja, a tu su i prateći sadržaji, bazen, sauna i teretana. Tako da će naši fudbaleri imati zaista odlične uslove.”

Sa svoje strane, Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine ponovo će pozvati Fudbaski/Nogometni Savez BiH da bude pokrovitelj manifestacije, i uputiti pismo svim našim istaknutim fudbalerima da za ovo prvenstvo ponovo doniraju svoje potpisane dresove kako bi sa njima nagradili učesnike takmičenja te odraditi sve organizaciske poslove kako bi kompletno prvenstvo proteklo u najboljem redu.. Uz to, bit će upućen poziv i dosadašnjim medijskim pokroviteljima da poprate ovo takmičenje.

Inače, prestižnu titulu šampiona bosanskohercegovačke dijaspore u futsalu na ovom prvenstvu branit će reprenzentacija Bosanca i Hercegovaca iz Slovenije. Glavni konkurenti biti će im šesterostruki šampioni selekcija Belgije, dvostruki prvaci tim Austrije i pobjednici iz Velike Kladuše i Bielle timovi Amerike i Hrvatske.

Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »