Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comKomemorativnim skupom u Senatu Republike Italije obilježena 19. godišnjica genocida u Srebrenici

Objavljeno, 14.07.2014.

U organizaciji grupe italijanskih senatora i Udruženja građana „Bosna u Srcu“, uz prisustvo italijanskih senatora, ambasadora Bosne i Hercegovine u Republici Italiji Nerkeza Arifhodžića, generalne konzulice BiH u Milanu Nermane Hadžijahić, predstavnika Ambasade BiH pri Svetoj Stolici, te predstavnika diplomatskog kora u Republici Italiji i bosanskohercegovačkih građana, 11. jula 2014. godine je u prostorijama Senata Republike Italije komemorativnim skupom obilježena 19. godišnjica genocida u Srebrenici.

Na temu „Srebrenica. Sjećanja na 19. godina od masakra“ na skupu su govorili predsjednik senatske grupe Demokratske partije (Pd) senator Luigi Zanda, predsjednik senatske ad hoc Komisije za ljudska prava senator Aldo di Biagio, dekan Fakulteta političkih nauka Univerziteta Rim III Francesco Guida i ministar savjetnik u Ambasadi BiH u Rimu Vesela Planinić. Također, prikazani su dokumentarni film „Zajedničko sjećanje“ bh. režisera Ade Hasanovića i likovna ostvarenja bh. likovne umjetnice Ruže Gagulić, koji su se također obratili skupu.

Sa skupa je upućena zajednička poruka da je Srebrenica trajna opomena da se genocid nedavno dogodio u Evropi, da srebreničku tragediju treba redovno obilježavati radi uspomene na žrtve ali i kao upozorenje za budućnost. Također, naglašeno je da skromne mogućnosti međunarodne zajednice da se zaštite nevine žrtve od masakra nisu prevaziđene, te da postoji svijest u Italiji o dubini tragedije izazvane genocidom u Srebrenici, osuda istog i solidarnost sa Bosnom i Hercegovinom.

Poziv za prisustvo skupu u Senatu Italije uputio je senator Aldo di Biagio u ime grupe senatora koji su potpisnici prijedloga za usvajanje dokumenta u Parlamentu Italije o trajnom obilježavanju genocida u Srebrenici.

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »