Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comDino Merlin objavio novi album "'Hotel Nacional"

Objavljeno, 20.06.2014.

Nakon šest godina pripreme, bosanskohercegovački kantautor Dino Merlin, koga mnogi smatraju najvećom regionalnom estradnom zvijezdom, objavio je novi album.

Album je bio u pripremi punih šest godina i sniman je u Sarajevu, Zagrebu, Istanbulu, Berlinu, Beču, Londonu, Štokholmu, Nju Jorku i Los Andjelesu.

Izvršni producent albuma je Dino Merlin dok su saradnici na albumu bili engleski producenti Yoad Nevo (Pet Shop Boys, Bryan Adams, Sugababes) i Richard Niles (Paul McCartney, Ray Charles, Tina Turner, Cher), mladi talentirani engleski kompozitor i producent Aaron McIntosh, turski virtuoz Hüsnü Şenlendirici, švedski džezeri Marcos Ubeda i Gunnar Norden, zagrebački producenti Baby Dooks, Zvonimir Dusper i Enes Tvrtković, kao i Dinina ekipa iz Sarajeva Mahir Sarihodžić, Mahir Beathouse i mnogi drugi.

Prvi singl novog albuma je bila pjesma "Ruža" koja je bila izabrana kako bi potaknula mnogobrojnu publiku Dine Merlina u regiji da se uključi u akciju pružanja pomoći ugroženima od poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Srbiju u maju 2014. godine.

Drugi singl je bila pjesma “Školjka”, koja je premijerno izdata zajedno sa video spotom 15. juna 2014. Pjesma je snimana tokom 2013. godine u studiju Longplay u Sarajevu dok finalnu produkciju potpisuje poznati producent Yoad Nevo iz Londona.

Spot je snimljen u septembru 2013. godine u Sarajevu, Mostaru, Počitelju, Neumu, Hutovom blatu i Marini Frapa. Režiser spota je Aladin Hasić iz Švicarske koji je već i prije sarađivao sa Dinom Merlinom pri snimanju video spota za pjesmu Deset mlađa sa albuma "Ispočetka" još 2008. godine.

Izdavač albuma za Hrvatsku je Croatia Records, a za BiH i ostatak svijeta Magaza. Album je u prodaji od 20. juna u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, objavljeno je na official website-u Dine Merlina.

Dino Merlin - Hotel Nacional
Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »