Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comMelbourn - Godišnji koncert Hora Sevdalinka

Objavljeno, 26.04.2015.

Hor Sevdalinka

Seaford, 2. maja u 19:30

BH hor Sevdalinka iz Melbourna već 12 godina uspješno radi na njegovanju pjesme - sevdalinke, jednog od najljepših izražaja koji su nastali na prostoru bh. gradova.

Godinama ovaj hor svojim nastupima na festivalima i koncertima promovira dio baštine, koja preko sevdalinke veže zemlju porijekla sa novom životnom sredinom, Australijom.

Sevdalinka je do sada učestvovala na nizu promotivnih, multikulturnih, ali i takmičarksih festivala horova u Australiji, zatim svečanostima koje su organizovale australske institucije, dok su nebrojeno puta nastupali na manifestacijama koje je pripremila bosanskohercegovačka zajednica, odnosno njena udruženja i klubovi.

Tradicionalno, Sevdalinka priređuje godišnji susret sa svojom publikom i sa ljudima koji podržavaju rad ove grupe enituzijasta, zaljubljenika u muziku, ali i druženje uz sevdalniku, zbog čega konačno i postoje.

Ove godine, koncert- zabava će se održati u južnom dijelu Melbourna, u subotu 2. maja sa početkom u 19:30 sati u prostorijama Seaford Community Centra, na uglu Station St i Broughton St, Seaford. Ulaz je $10.

Osim Hora nastupit će Amela i Almir Lemeš, Kadir Ðulović, Ada Kapetanović i Dino Kocić.

Biće ovo prilika da se članovi zajednice još jednom nađu u društvu sa članovima hora, koji pozivaju da se uz pjesmu i ples provede ugodna noć, ali i prilika da se podsjeti na bh. kulturu i tradiciju koju smo dužni gajiti za generacije koje dolaze.

Australska Unija Bosanskohercegovackih Asocijacija (AUBHA)

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »