info@bhteme.com | Mail: info@bhteme.comDženita Abaza gradonačelnica grada Kalmara, Švedska

Objavljeno, 06.11.2014.

Dženita Abaza

Sarajka Dženita Abaza (51) je gradonačelnica Kalmara! Još u februaru lokalno partijsko rukovodstvo Arbetarepartiet – Socialdemokraterna je odlučilo da će ona, zajedno sa Johanom Perssonom, nakon jesenjih izbora, voditi Kalmar u narednom mandatnom periodu.

Socialdemokrati su na septembarskim izborima osvojili ubjedljivih 45,41 % glasova, što je i Dženiti, koja je bila druga na listi, obezbijedilo gradonačelničku poziciju u ovoj komuni.

”To je velika čast, ali i velika odgovornost, kaže. Ovaj izbor smatram i priznanjem svim Bosancima i Hercegovcima koji su se uspješno etablirali u društveni život Švedske.”

Dženita je ekonomista. U Švedsku je došla devedesetih. Cijelo vrijeme njena preokupacija bila su socijalna i pitanja tržišta rada. I u Oskarshamnu, kao flyktingsamordnare, i u Kalmaru u Försäkringskassan i na Arbetsförmedlingenu, a posebno u Servicenämndenu kojim je nekoliko godina uspješno rukovodila.

”Dženita je snažna ličnost. Napravila je dobar posao u Servicenämndenu, koji je tek osnovan kada ga je preuzela. Ona je pritom smjela i veoma ambiciozna”, kaže Johan Persson, s kojim Dženita dijeli gradonačelničku funkciju u Kalmaru.

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »