info@bhteme.com | Mail: info@bhteme.comU Istanbulu održana ceremonija povodom obilježavanja Dana državnosti BiH

Objavljeno, 24.11.2014.

Čestitamo 25. novembar - Dan Državnosti BiH

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Istanbulu je u organizaciji Udruženja mladih Bošnjaka i Udruženja turske dijaspore, a u saradnji sa Općinom Fatih priređena svečanost na kojoj su prisustvovale turske i zvanice iz BiH.

Svečanosti je prisustvovao zamjenik premijera Turske Numan Kurtulmus. Govoreći o bh. borbi za prava koja se dogodila nakon Hladnog rata Kurtulmus je kazao da su njeni rezultati jednako važni za Turke kao i za bh. građane.

Kurtulmus je rat u BiH, koji se vodio od 1992. kada se ova zemlja pokušala osamostaliti izlaskom iz tadašnje Jugoslavije, okarakterisao kao borbu za čast i dostojanstvo. Kurtulmus je kazao da će zemlja mnogo više napredovati od standardnog.

"Živjela Bosna i Hercegivna, živio Bakir Izetbegović i naravno živjela bosanska nezavisna duša", kazao je Kurtulmus.

Kurtulmus je govorio o miru i procesu pomirenja na Balkanu. Spomenuo je da datume iz 15. stoljeća kada je osmanski sultan Mehmed Fatih osvojio Istanbul i Bosnu. On je kazao da je sultan Fatih tada franjevcima zagarantovao slobodu i sigurnost te da je upravo to glavna sugestija kako treba da se živi.

Ovim povodom upriličena je i izložba pod nazivom Bosna. Među gostima su bili i ministar kulture i sporta u Vladi bh. entiteta FBiH Salmir Kaplan, predsjednik Udruženja turske dijaspore Kudret Bulbul, predsjednik Udruženja mladih Bošnjaka Vedad Halilović, te načelnik Općine Fatih Mustafa Demir.

(Anadolu Agency)

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »