info@bhteme.com | Mail: info@bhteme.comBosanska dopunska škola uskoro i u Heidelberg-u

Objavljeno, 23.09.2014.

Nakon deset mjeseci aktivnosti, od ove školske (2014/2015) godine i u njemačkom Hajdelbergu (Heidelberg), gradu poznatom u cijelom svijetu po svom univerzitetu, institutima, filozofima i dvorcima djeca građana BiH i druga djeca koja to žele imaće mogućnost pohađanja dopunske nastave na bosanskom jeziku. Bosanska dopunska škola bit će otvorena u oktobru, a upis djece je u toku.

Ovo je zaključak sastanka koji je u Hajdelbergu održan 11. septembra 2014. godine, a kome su prisustvovali bh. aktivisti iz Hajdelberga: dr. Elvira Bijedić, Amina i Adnan Salkić, Samir Lakić, Amra Fejzić-Kreiz, Nina Đumrukčić, Damir Jurinčić, predstavnici organizacije „Bosnien und Herzegowina Lehnenlernen“, najzaslužniji za otvaranje bosanske dopunske škole u ovom gradu, Dag Đumrukčić, konzul BiH u Štutgartu i Haris Halilović, predsjednik Saveza bosanskih dopunskih škola u Njemačkoj, bivši generalni konzul BiH u Štutgartu.

Na sastanku za koordinatora bosanske dopunske škole u Hajdelbergu izabrana je dr. Elvira Bijedić, predsjednica organizacije „Bosnien und Herzegowina Lehnenlernen“ koja će pomagati rad bosanske škole, a narednih nekoliko dana predstavnici roditelja, Saveza bosanskih dopunskih škola i Generalnog konzulata BiH u Štutgartu, u saradnji sa gradom Hajdelberg i nadležnim pokrajinskim ministarstvom izabraće nastavnika koji će izvoditi nastavu i školu u Hajdelbergu u kojoj će se izvoditi nastava.

-Izuzetno sam sretan što ćemo i u čuvenom Hajdelbergu uskoro imati odjeljenje bosanske dopunske škole na čemu najveće zasluge pripadaju spomenutim aktivistima u ovom gradu. Nemjerljiv je značaj očuvanja našeg jezika i kulture u svijetu i vezivanja mladih naraštaja za našu domovinu – Bosnu i Hercegovinu. Kao i u ostalim odjeljenjima i u odjeljenju bosanske dopunske škole u Hajdelbergu nastava će se odvijati po nastavnom planu i programu za predmete dopunske nastave za djecu u iseljeništvu propisane od strane Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine. Pozivam sve koji to mogu, u Njemačkoj i BiH da pomognu rad bosanskih dopunskih škola, a roditelje iz Hajdelberga i okoline da upišu svoju djecu u bosansku školu. Još ima mjesta – kaže Haris Halilović.

Sve informacije oko upisa djece u bosansku dopunsku školu u Hajdelbergu mogu se dobiti putem E-maila: eb.hade@gmail.com ili, na: www.bosanske-skole.de.

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »