Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comOtvoreni 504. "Dani Ajvatovice"

Objavljeno, 07.06.2014.

Tradicionalna vjersko-kulturna manifestacija 504. "Dani Ajvatovice" otvorena je večeras u Pruscu, prigodnim kulturno-umjetničkim programom.

Kako je izjavio predsjednik Organizacionog odbora Nusret ef. Abdibegović, moto ovogodišnje manifestacije je "U susret Ramazanu, davom za domovinu i zavičaj", čime "Dani Ajvatovice" žele donijeti "osmijeh na lice svakome ko je ostao bez doma i zavičaja, koji pruža ruku i kojem je potrebna ruka".

"Pokazat ćemo da je čovjek čovjeku brat i da Bog prima naše dove. Vjerujem da će oni, koji ove godine budu dolazili na Ajvatovicu, učiniti to istinski, tragajući za mirom i srećom, jer je u tome Božije zadovoljstvo", kazao je on.

Na programu se nalazi preko 60 vjerskih, kulturnih i sportskih sadržaja, koji će se, osim Prusca, održati u Travniku, Bugojnu, Jajcu, Vitezu, Busovači, Livnu, Novom Travniku, Donjem Vakufu i Gornjem Vakufu/Uskoplju.

Završnica će biti 22. juna, kada se u Pruscu, kao i svake godine, očekuju brojni vjernici iz BiH i inostranstva, koji će posjetiti Ajvatovicu, najveće muslimansko dovište u Evropi, gdje će biti održan prigodan program i klanjan podne-namaz.

federalna.ba/Fena

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »