info@bhteme.com | Mail: info@bhteme.comOsvrt povodom prve godišnjice rada AUBHA

Objavljeno, 08.12.2014.

Australijska unija bosanskohercegovačkih asocijacija (AUBHA)

Kraj novembra označava i prvu godišnjicu rada Australske unije bosanskohercegovačkih asocijacija (AUBHA).

O dosadašnjem radu bilo je riječi na sastanku predstavnika AUBHA u Canberri nakon obilježavanja Dana državnosti, 25. novembra 2014.

Jedan od najvećih uspjeha je finansijska transparentnost i demokratski način odlučivanja i djelovanja medju bh. klubovima i udruženjima širom Australije. Nimalo ne čudi da su najglasniji protivnici osnivanja AUBHA bili upravo oni pojedinci ili organizacije čiji su lični interesi i sujeta došli u pitanje, a sve pod plaštom borbe za zajednicu. Ipak, uprkos neopravdanim optužbama i neumjesnim uvredama upućenim na našu adresu, a koje iz pristojnosti ne želimo iznositi, AUBHA je pokazala da je dorasla zadatku i opravdala razloge postojanja.

Ovom prilikom prisjetimo se nekih aktivnosti u protekloj godini:

  • Bliska saradnja sa Ambasadom BiH u Canberri, počevši od bivšeg ambasadora Damira Arnauta do organizaranje posjeta novog ambasadora Bakira Sadovića bh. udruženjima u Sidneju, Melburnu, Pertu kao i organizacija konzularnih dana u Zapadnoj Australiji.
  • Zajednička akcija skupljanja i slanja pomoći u BiH za đake u Konjević Polju i ugrožene krajeve nakon majskih poplava (ukupno preko $120,000).
  • Koordinirano obilježavanje značajnih datuma širom Australije (1. mart, 11. juli, 25. novembar).
  • Zapažen medijski uspijeh: web stranica sa preko 150 članaka, 53,000 posjeta za godinu, zatim redovni istupi u medijima u Australiji i Bosni i Hercegovini (radio, novine, TV).
  • Angažovanje povodom registracije bh. gradjana za opće izbore u BiH.
  • Uspostavljanje kontakata sa predstavnicima lokalne i savezne vlade, te promovisanje i lobiranje interesa bh. zajednice u Australiji.


Od predstojećih aktivnosti želimo ukazati na Australski-bosanskohercegovački nogometni turnir u decembru čiji će pokrovitelj biti Ambasada BiH; povezivanje bh privrednika u Australiji i podrška osnivanju Privredne komore (Chamber of commerce), te obilježavanje 1. marta, Dana nezavisnosti BiH u Adelaidu.

Takodjer, AUBHA će u svojim mogućnostima raditi i na humanitarnom planu, tj. pomagati odredjene projekte u Bosni i Hercegovini.

Na kraju, u ime članica AUBHA i u svoje lično ime, želim da se zahvalim svim pojedincima i organizacijama koji su pratili naš rad i pomogli u svojim mogućnostima. AUBHA će ostati otvorena za saradnju na principima uvažavanja različitih stavova i demokratskog odlučivanja u skladu sa važećim Statutom.

Sead Omerović

Koordinator AUBHA

28. novembar 2014.

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »