info@bhteme.com | Mail: info@bhteme.comIz Švedske donacija u opremi i lijekovima za bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić”

Objavljeno, 05.10.2014.

Kantonalna bolnica dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću

Iz švedskih gradova Geteborga, Halmstada i Jönköpinga stigla je donacija u medicinskoj opremi i lijekovima za Kantonalnu bolnicu dr. Irfan Ljubijankić u vrijednosti većoj od 200.000 konvertibilnih maraka.

Među opremom su se našli i 25 modernih bolničkih kreveta sa kompletnom opremom i bolesničkim stolićima, više od 30 invalidskih kolica, pomagala za kretanje, 100 strunjača i aparati za vježbanje, 100 masažnih dušeka, inkubatori, stotine kutija hrane za bebe i kutija lijekova i ostali potrebni medicinski materijal.

Naši sugrađani u dijaspori nisu žalili vremena i sredstava da prikupe vrijednu donaciju i da je dopreme na uslugu svojim sunarodnjacima u Bosni i Hercegovini. Donacija najvećim dijelom dolazi iz bolnice "Mary Lise" Rehabilitacioni centar Spenshult u Švedskoj, navodi se u saopštenju za javnost.

Konvoj je dopratio Mujo Metaj, predstavnik udruženja “Aktivitet Centar Sedef” Halmstad u Švedskoj te Alvid Talundžić, predstavnik Džemata Geteborg.

Predstavnike bh. dijaspore iz Švedske primio je direktor Kantonalne bolnice dr. Hajrudin Havić.

Fena

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »