Biti domaćin širom svijeta | Mail: info@bhteme.comBH Centar Springvale pobjednik nogometnog turnira bh. timova u Melbournu

Objavljeno, 10.04.2015.

BH Centar Springvale
BH Centar SpringvaleU subotu i nedjelju 4. i 5. aprila, u organizaciji Sportskog društva Djerzelez, održan je 16. nogometni turnir bh. timova u Viktoriji.

Utakmice su odigrane u zapadnom dijelu Melbourna na stadionu Djerzeleza, koji ove godine obilježava 20 postojanja i rada.

Na turniru je učestvovalo osam ekipa. Sa po dva tima su nastupili BH Centar Springvale (Heatherton United), KUD Dandenong (Springvale City) i Djerzelez (Balmoral FC), te Bosna Melbourne (Maribyrnong Greens) i Podrinje 11. juli Srebrenica sa po jednim timom.

U subotu su odigrane utakmice po grupama i u polufinale su se plasirali BH Centar Springvale, KUD Dandenong, Bosna Melbourne i Podrinje.

U nedjelju, u prvom polufinalnom susretu, koje je po mnogima bio finale prije finala, sastali su BH Centar Springvale i KUD Dandenong. BH Centar je golovima Tarika Sivića i Armina Kerle poveo sa 2-0, ali je krajem poluvremena KUD Dandenong iz penala smanjio na 2-1. Drugo poluvrijeme je donijelo puno uzbuđenja pred oba gola. Pobjednik je odlučen tek u završnici kada je Zijo Bajrektarević postigao treći gol za BH Centar.

U drugoj polufinalnoj utakmici sastale se ekipe Podrinja i Bosne Melbuorne. Nakon dobre igre i postignutog gola u prvom dijelu utakmice očekivala se sigurna pobjeda Bosne Melbourne. Ipak, upornost igrača Podrinja se isplatila i pet minuta prije kraja susreta su iz penala izjednačili na 1-1 što je bio i konačan rezultat regularnog dijela. Bolji izvođači sa bijele tačke su bili igrači Podrinja i tako se po prvi put plasirali u finale jednog takmičenja.

U finalnom susretu igrači Podrinja su počeli dobro protiv BH Centra i nakon 10 minuta igre poveli sa 1-0. Ipak, kako je vrijeme odmicalo, spremnost i kvalitet igrača BH Centra dolazi sve više do izražaja, koji brzo postižu 4 gola i na odmor odlaze sa tri gola prednosti.

Drugo poluvrijeme nije imalo rezultatsku neizvjesnost, ali se i dalje igralo dopadljivo i borbeno, uprkos umoru svih igrača. Konačan rezultat: BH Centar Springvale-Podrinje 9-3.

Ubrzo nakon završene finalne utakmice u prostorijama Đerzeleza održana je mala svečanost i najuspješnijim igračima i timovima su uručeni pehari.

Za najboljeg golmana proglašen je Steve Ancevski (BH Centar), najbolji strijelac, sa 10 postignutih golova, je Ali Sanad (BH Centar), najbolji igrač turnira Armin Kerla (BH Centar), ekipa Djerzeleza je dobila pehar za fair-play, drugoplasirana ekipa Podrinje i prvo mjesto BH Centar Springvale.

Osim sporta, bilo je vremena za sevdah, nastup folklora, susret sa prijateljima i naravno neizbježne i nezaboravne ćevape.

Izrada web stranica

Web dizajn definiše u potpunosti imidž preduzeća ukazujući direktno na kvalitet usluga koje ono pruža odnosno kvalitet proizvoda.

Izrada web stranica i vizuelnog identiteta

Mi vam nudimo inovativna, učinkovita i cijenom dostupna marketinška rješenja koja će vas i vaše proizvode/usluge učiniti prepoznatljivim na tržištu, izdvojiti vas od konkurenata i učiniti vaše poslovanje uspješnijim.

Posjetite stranicu »

Vremenska prognozaAccuWeather

Vremenska prognoza - stranica koja vam može pomoći u planiranje vaših aktivnosti.

Posjetite stranicu »